• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Παλιό Σχολειό, μια πρωτότυπη ταβέρνα στο Ελατοχώρι Πιερίας

Peny P
Πεντανόστιμο Φαγητό
0
Your rating: None

Κατά τη διαμονή σας στο παλιό Ελατοχώρι δε γίνεται να μην επισκεφτείτε το Παλιό Σχολειό. Είναι η ταβέρνα που σε μαγνητίζει, κάτι σαν μια σύγχρονη σειρήνα που δε γίνεται να αντισταθείς στο κάλεσμά της.

Όπως μαρτυράει το όνομά του, το Παληό Σχολειό βρίσκεται εκεί που ήταν χτισμένο το σχολείο πριν μεταφερθεί ο οικισμός του Παλιού Ελατοχωρίου στο Νέο Ελατοχώρι.

Αυτό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας, όπου κράτησαν το κλίμα του σχολείου, έχοντας ως τιμοκαταλόγους τετράδια στα οποία είναι γραμμένο στο χέρι το μενού και διακοσμώντας τον χώρο με παιδικές ζωγραφιές, οι οποίες σε κάνουν να θες να τις δεις μία-μία προσπαθώντας να καταλάβεις τι θέλουν να σου «πουν».

Για το φαγητό δε θα πω πολλά, μόνο ότι δεν θα αφήσετε ούτε “κοκκαλάκι” στα πιάτα σας. Προσπαθείστε να έρθετε στο χωριό μας Σάββατο μεσημέρι που έχει live μουσική (όπως κάθε Σάββατο), η οποία συνοδεύει υπέροχα το φαγοπότι και το κλίμα εντός της ταβέρνας.

Να είστε σίγουροι πως θα θέλετε να το ξανα επισκεφτείτε την επόμενη φορά που α σας βγάλει ο δρόμος σας εδώ και θα ανυπομονείτε να έρθει σύντομα αυτή η μέρα!

Photos by Palio Sxolio

SHARE IT: 

About the Author

Peny P

Είμαι η Πένυ απ' το πολύ (μα πολύ όμως) ορεινό Ελατοχώρι! Αγαπώ τον τόπο μου, ο οποίος αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο με τα χρόνια, πράγμα λογικό αν σκεφτείς ότι έχει απίστευτη ομορφιά σε συνδυασμό με ένα αξιόλογο χιονοδρομικό κέντρο. Γι' αυτό το λόγο, αποφάσισα να γράψω μερικά άρθρα με μαγαζιά, ξενοδοχεία και αξιοθέατα που προτιμώ και θεωρώ πως αξίζει να επισκεφτεί κάποιος που δεν είναι από εδώ! Enjoy, λοιπόν!!

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN