• Ελληνικά
  • English
  • Русский

4+1 μέρη που πρέπει να επισκεφθείς όταν πας στην Νάουσα.

Anna Gala
Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Το απόγευμα κατηφόρισα στην πόλη της Νάουσας.

Ο Πύργος του Ρολογιού

Ο περίπατος με έβγαλε μπροστά στο δημαρχείο να χαζεύω τον "Πύργο του Ρολογιού" η αλλιώς το "Ρολόι" όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης και είναι χτισμένο από το 1985 για να την συντροφεύει.

Γειτονιές

Μόλις το χάζεψα λιγάκι, συνέχισα τον περίπατο προς τις γειτονιές Αλώνια, Πουλιάνα και Μπατάνια με τα παλιά σπίτια. Ένιωσα μια νοσταλγία για την τότε εποχή, η οποία είχε πολλά να σου προσφέρει όπως υποστηρίζουν και οι παππούδες μας. Άρχισε να βραδιάζει και η βροχή να δυναμώνει.Θα ήθελα να βρω ένα μέρος να χαλαρώσω, να παρατηρήσω τους ανθρώπους, να δω την νυχτερινή ζωή αυτής της πόλης.

Μέγας Αλέξανδρος

Αυτήν τη στιγμή που γράφω είμαι στον κεντρικό δρόμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Υπάρχει πληθώρα από καφετέριες κατά μήκος του δρόμου, για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.

Άγιος Νικόλαος

Τώρα τι να κάνω; Το περιβάλλον ευνοεί τους αυτοσχεδιασμούς κι έτσι καταλήγω στον Άγιο Νικόλαο. Εκεί το αυτί και το μάτι σου μπορούν να χορτάσουν την δίψα τους για τα καλούδια της μάνας γης. Νερά που κυλούν, το θρόισμα των φύλλων, τα πουλιά να τιτιβίζουν, το πράσινο να μυρίζει αρμονικά σε συνδυασμό με την φρεσκάδα του τρεχάμενου νερού.

Βλέπω φίλους να χαλαρώνουν στα ξύλινα παγκάκια, ζευγάρια να βολτάρουν, ένα νέο να έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του και λίγο πιο πέρα το εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου. Μπαίνω μέσα, ανάβω ένα κερί και συνεχίζω λίγο ακόμη την βόλτα μου. Ύστερα από το κοκτέιλ μυρωδιών και τον μεγάλο περίπατο ήρθε η ιδανική στιγμή για φαγητό.

Δημοτικό πάρκο Αραπίτσας

Σταματώ στο Δημοτικό Πάρκο το οποίο είναι  κατασκευασμένο σε μια τοποθεσία που μοιάζει με φυσικό μπαλκόνι, με τις λίμνες και τα καλντερίμια του.

Το πάρκο, μέσω των πεζοδρόμων στις όχθες της Αράπιτσας, συνδέεται με το χώρο της θυσίας των Ναουσαίων γυναικών του 1822. Εκει βρίσκεται και ο μεγάλος καταρράκτης των Στουμπάνων. Περιηγούμαι στο χώρο και ένα αίσθημα συμπόνιας με έχει κατακλύσει για τις Ναουσαίες που θυσιάστηκαν μαζί με τα παιδιά τους για να γλυτώσουν από τον τούρκικο ζυγό.

Γέμισα από όλα αυτές τις ημέρες. Χρώματα, εικόνες, σκέψεις, μυρωδιές, αισθήσεις, γεύσεις.

Ελπίζω να σε ταξίδεψα λιγάκι, μην μένεις όμως μόνο στις δικές μου εικόνες. Βγες εκεί έξω και ζήσε τις δικές σου!

SHARE IT: 

About the Author

Anna Gala

Αν θες να με κάνεις ευτυχισμένη πάρε έναν χάρτη στάσου μερικά βήματα πίσω, πέτα ένα βελάκι και μόλις βρήκαμε προορισμό! Αν έχω να πω κάτι για την Ελλάδα είναι πως στα σίγουρα είναι ένας πίνακας ενός εξαίρετου ζωγράφου. Όταν δεν ταξιδεύω τις ημέρες είμαι μια μικρή δημοσιογραφίσκα και τα βράδια γράφω σενάρια για ταινίες που δεν θα εκδώσω ποτέ!

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN