• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ένας άγνωστος θησαυρός.

Athina Ioannidou
Δραστηριότητες
0
Your rating: None

“Χαχαχαχαχαχαχαχαχα”, γέλασα δυνατά προς τη φίλη μου, “τι είμαι καμία γιαγιά με αρθριτικά για να πάω στα Λασπόλουτρα”.

“Μην είσαι χαζή, δεν ξέρεις καν τι είναι το Πηλοθεραπευτήριο και τι μπορεί να κάνει στο σώμα και το δέρμα σου”, μου απαντάει.

Στο σώμα μου; Στο δέρμα μου; Αυτό το αειφόρο εργαστήρι της φύσης, με το θεραπευτικό πηλό και το ιαματικό νερό που δημιουργείται εδώ και αιώνες μπορεί να είναι η τέλεια προληπτική ιατρική για μένα που είμαι επιρρεπής στις απολαύσεις;

Μέσα σε έναν υπέροχο χώρο, κάτω από ψηλά πλατάνια, δοκίμασα το λασπόλουτρό μου. Η κοσμετική της φύσης μου είπαν ότι κάνει θαύματα σε αυτό το μέρος, στο δέρμα και στα μαλλιά μου, και έτσι το δοκίμασα παρά τη σιχαμάρα που ένιωθα για αυτό το παχύρευστο ζεστό υλικό σε γκρί σκούρο χρώμα. Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος!

Η εμπειρία ήταν συνολική και μοναδική. Βγάζεις τα ρούχα σου και τα εσώρουχα και σιγά σιγά εισέρχεσαι στη λάσπη, όπου ξαπλώνεις και αρχίσεις να αλείφεις το πρόσωπο και τα μαλλιά σου. Εντωμεταξύ κυρίες σε χρώμα της λάσπης κείτονται δεξιά και αριστερά στα πλακάκια έξω από τη πισίνα και ωσάν αγάλματα αφήνουν τον πηλό να ξεραθεί από τον ήλιο πάνω τους. Κινηματογραφικό και σουρεαλιστικό τουλάχιστον το σκηνικό.

Αφού ολοκληρώσεις το λασπόλουτρό σου (κρατάει 30 λεπτά και κοστίζει 5 ευρώ), βγαίνεις σιγά σιγά έξω και αφαιρείς την πολύ λάσπη από πάνω σου. Το τρίτο στάδιο είναι το ντούζ. Τεράστιες ντουζιέρες με ιαματικό νερό σε καταβρέχουν με δύναμη για να αφαιρέσεις τον πηλό που μπορεί να έχει εισχωρήσει και μέσα στα αυτιά σου. Το φαντάζομαι σαν προσωπικό ιαματικό καταρράκτη και κάθομαι από κάτω με κλειστά μάτια για λίγα λεπτά. Μεταφέρομαι κάπου αλλού.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία του εξαγνισμού με το ιαματικό νερό, βάζω το μαγιό μου και περνάω στην δεύτερη απόλαυση που μου προσφέρει το Πηλοθεραπευτήριο της Λυδίας. Είναι το Οθωμανικό Λουτρό που έφτιαξε κάποτε ο Κεμάλ Ατατούρκ για την αγαπημένη του τη Λατιφέ Χανούμ. Πλήρως αναστηλωμένο και ανακαινισμένο το Οθωμανικό Λουτρό με το εξίσου ιαματικό νερό κλείνει τη μέρα μου.

Στο τέλος είμαι εξαντλημένη αλλά συνάμα ανανεωμένη.

Το συνδιασμό αυτό του Πηλού με το θερμό ιαματικό νερό δεν πρόκειται να το συναντήσετε πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Το φαινόμενο είναι μοναδικό για αυτό και επισκέπτονται τον χώρο άνθρωποι από όλο το εξωτερικό. Έμαθα ότι η υπεύθυνοι έχουν μεγάλες βλέψεις για τον χώρο αυτό και θέλουν να τον αναβαθμίσουν ακόμα περίσσότερο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πηλοθεραπευτήριο, το Οθωμανικό Λουτρό, τις Θεραπείες, το Μασάζ και τη γυμναστική που μπορείς να κάνεις εκεί θα τις βρεις εδώ -> Κάνε κλικ.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN