• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Καβάλα, το παιδί της θάλασσας

Athina Ioannidou
Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Η Καβάλα απλώνεται σε ένα αμφιθεατρικό σχήμα πάνω στους λόφους του βουνού Σύμβολο, σαν ένα μπαλκόνι στον ήλιο που βλέπει το Αιγαίο, έτοιμο να σας πάρει στην αγκαλιά του και να σας πει τα μυστικά του.

Η Καβάλα σε περιμένει, για να σε πάρει σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, από την αρχαιότητα ως το παρόν, και να σου πει ιστορίες από τα παλιά, από όταν γνώρισε τον βασιλιά Φίλιππο τον 2ο, τον Απόστολο Παύλο και τον Μοχάμεντ Αλί, κυβερνήτη της Αιγύπτου. Θα σε πάρει απ' το χέρι και θα σε οδηγήσει μέσα απ' τα στενά και πλακόστρωτα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Παναγίας, μέχρι το κάστρο στην κορυφή του λόφου για να σου δείξει παραλίες μοναδικής ομορφιάς και του κοντινούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για μια εκδρομή ή έναν περίπατο.

Θα σε διασκεδάσει κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ και των αμέτρητων πολιτισμικών γεγονότων που γίνονται όλο το χρόνο, και θα σου προσφέρει τα φρεσκότερα ψάρια, παραδοσιακό τσίπουρο και κουραμπιέδες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Kavala info
Χάρτης Καβάλας: City map
Χάρτης Νομού Καβάλας: Prefecture Map

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN