• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Καρνάγιο, το απάγκιο των καραβιών και των ανθρώπων.

Athina Ioannidou
Δραστηριότητες
0
Your rating: None

Τι θα λέγατε να κατευθυνθούμε προς τις Καμάρες της Καβάλας, στο πίσω μέρος της πόλης όπου παλαιότερα ήταν γεμάτο με τεχνίτες.

Πάμε στο Καρνάγιο, εκεί όπου παλαιότερα αλλά και τώρα οι πλοιοκτήτες κατεύθυναν τα καράβια, τις τράτες ή τα ταχύπλοα τους για να ξεκουραστούν, να καλλωπιστούν και να επιδιορθωθούν.  Μετά απο αυτό το ρεκτιφιέ ήταν έτοιμα πάλι για νέες περιπέτειες.

Εκεί οι ίδιοι οι τεχνίτες των πλοίων φτιάξαμε παλαιότερα μια παράγκα όπου και ξαπόσταιναν, έπιναν, έτρωγαν και τραγουδούσαν.

Αυτή η παράγκα λοιπόν έχει διατηρηθεί μέχρι και σήμερα, ένα «χαμετυπίο» όπως θα το έλεγαν παλιά και δέχεται όλα τα πεινασμένα πλήθη, δηλαδή εμάς.

Η εμπειρία του χώρου είναι πολύ ξεχωριστή. Θα το καταλάβετε μόλις το δείτε από έξω αλλά και όταν μπείτε μέσα. Από τα παράθυρα του μαγαζιού βλέπεις έξω την παραλία και τα ανυψωμένα πλοία έτοιμα προς επισκευή. Πολλές φορές θα δεις και τους καπετάνιους να μένουν μέσα και να περιμένουν το ξημέρωμα για να ξεκινήσουν τις επιδιορθώσεις.

Προτείνω τηγανιτά ψαράκια και χταπόδι στα κάρβουνα, αλλά και σουτζουκάκια για τους κρεατοφάγους. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε σαλάτα ταμπουλέ, που τον κάνουν πολύ νόστιμο.

Εάν είστε πολύ τυχεροί θα πετύχετε παρέες με όργανα ελληνικά και τούρκικα να παίζουν ρεμπέτικους και λαϊκούς σκοπούς οι οποίοι ειλικρινά θα σας εξιτάρουν.

Στο Καρνάγιο της Καβάλας, λοιπόν.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN