• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ξενώνας Νύμφες - Φινέτσα, καλαισθησία, περιποίηση και άρπα!

Evi Vagianou
Καταλύματα
5
Your rating: None

Οι Νύμφες ζουν εδώ, η Δάφνη, η Ευριδίκη, η Καλυψώ μαζί με τις υπόλοιπες κινούνται αρμονικά και καλαίσθητα μέσα στο χώρο, αυτό που έφτιαξε η Ελένη για να τις στεγάσει, με την ηρεμία και τη φινέτσα που τη χαρακτηρίζει.

Ένας χώρος υψηλής αισθητικής, όπου η τέχνη ξεχωρίζει, σε όλες τις μορφές της, είτε πρόκειται για τους υπέροχους πίνακες με τις «Νύμφες» του ζωγράφου Γιώργη Μπαδόλα που κοσμούν τον ξενώνα, είτε για την jazz μουσική που ακούσαμε φτάνοντας, απολαμβάνοντας το σπιτικό λικέρ της οικοδέσποινας, είτε για την κλασσική ή ορχηστρική και ατμοσφαιρική μουσική κατά τη διάρκεια του πρωινού. 

Αυτό το πέτρινο κτίριο του 1923, που πρωτολειτούργησε το 2008, προσφέρει μια πολύ όμορφη θέα του Νυμφαίου, με την επιβλητική Νίκειο Σχολή ακριβώς απέναντι, στο βάθος. Εικόνες δυνατές και όμορφες που συνοδεύουν την αυθεντικότητα της φιλοξενίας που βιώσαμε. 

Οι μέρες μας στον Ξενώνα πέρασαν πολύ ξεχωριστά γιατί ζήσαμε ανάμεσα σε έξι νύμφες που κατοικούσαν στα δωμάτια του ξενώνα, η κάθε μια στο δικό της: η Δάφνη, η Ευρυδίκη, η Φαέθουσα, η Καλυψώ, η Φιλύρα και το δωμάτιο που μείναμε εμείς, η Λαμπετία, θυγατέρα του Ήλιου, που μετά το θάνατο του αδερφού της, μεταμορφώθηκε σε λεύκα. Την επόμενη φορά θα θέλαμε να δοκιμάσουμε και το απλό και καλαίσθητο spa του ξενώνα, για να ζεστάνουμε την περιπλανώμενη ψυχή μας, όπως και να παρεβρεθούμε στις βραδιές μουσικής με πιάνο και άρπα που διοργανώνει η Ελένη για τους θαμώνες του, που μάθαμε ότι σε μεγάλο ποσοστό είναι τακτικοί.

Τη διαμονή μας στις «Νύμφες» έκανε ακόμη πιο ξεχωριστή το πλούσιο πρωινό, με χειροποίητα υλικά από τα χεράκια της Ελένης και της Βέρας, διαφορετικό κάθε μέρα, σερβιρισμένο με προσωπική φροντίδα και μεράκι, σε έναν χώρο ζεστό και όμορφο, με το τζάκι να καίει και θέα από τα παράθυρα τη χιονισμένη αυλή με την 100 ετών μηλιά στο κέντρο και στο βάθος το Νυμφαίο, να απλώνεται και να σε προσκαλεί να το εξερευνήσεις για μια ακόμη μέρα …

Extra tip: πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου, κάτσε δύο λεπτάκια να αγναντέψεις το χωριό από το υπέροχο λιακωτό του πρώτου ορόφου...

SHARE IT: 

About the Author

Evi Vagianou

Ονομάζομαι Εύη Βαγιάνου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και είμαι δικηγόρος από το 2005. Εκτός από τον αθλητισμό και τα extreme sports στη φύση, η άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι να ταξιδεύω και η μοναδική μου παρηγοριά όταν γυρίζω από ένα ταξίδι, είναι να αρχίσω αμέσως να προετοιμάζω το επόμενο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN