• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Εστιατόριο "Βατράχια" κοντά στο χωριό Κάστρο, Σίφνου

Athina Ioannidou
Πεντανόστιμο Φαγητό
0
Your rating: None

Πρωτοπήγα στα "Βατράχια" , μετά απο μια μέρα απόλαυσης στα κρύα νερά κάτω απο το κάστρο, όπου τα βράχια στολίζουν την ακτή και το εκκλησάκι των 7 μαρτύρων κοσμεί το ακρωτήρι.

«Τα βατράχια», είναι ένα μικρό αλλά εξαιρετικό εστιατόριο - ουζερί, φτιαγμένο στην ακροθαλασσιά του κόλπου Σεράλια, ακριβώς κάτω απο το Κάστρο. Μόλις φτάσετε στο Κάστρο, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν δρόμο στα δεξιά σας που θα σας οδηγήσει στον όμορφο αυτό κολπίσκο. Τα τραπέζια είναι λιγοστά, γι αυτό μή απογοητευτείτε εάν το βρείτε γεμάτο (Κλείστε τραπέζι στο 22840 33047).

Κορυφαίες οι γεύσεις, κυρίαρχη η προσωπικότητα της Φλωρέτας που έχει σπουδάσει μαγειρική και λειτουργούσε εστιατόριο στη Γαλλία. Από το 2005 ανέλαβε το ατμοσφαιρικό αυτό ουζερί πάνω στον μικρό όρμο. Αξίζει να δοκιμάσετε τη μαγειρική της το μεσημέρι αλλά και το βράδυ, που φωτίζεται με κεριά.

Προτείνουμε την παντζαροσαλάτα με το γιαούρτι, τις «αλοιφές» της, τα καλκάνια από τον Βόσπορο, τις φούσκες, το καλαμάρι στο γουόκ, το καρπάτσιο ξιφία, το ταρτάρ με σολωμό, το κριθαράκι με αστακό και φυσικά τα φρέσκα ψάρια. Για το τέλος, μους σοκολά, πάβλοβα, κορμό.

Photos by: Matao Oka 

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN