• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ανεβαίνοντας σε ένα Ηφαίστειο: Το Ηφαίστειο της Μήλου.

Athina Ioannidou
Δραστηριότητες, Μοναδικές Διαδρομές
0
Your rating: None

Μπορεί το Ηφαίστειο της Μήλου να είχε την τελευταία του δραστηριότητα πριν απο 90.000-100.000 χρόνια, συνεχίζει όμως να «ατμίζει», περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να ρίξει και πάλι την λάβα του.

Τι συναίσθημα μπορεί να σου δημιουργεί η ανάβαση στο ηφαίστειο, άλλο πράγμα να το γράφεις και άλλο πράγμα να το βιώνεις.

Τοπίο όμορφο και άγριο, ο κρατήρας, οι τρύπες με το υδρόθειο, οι σπηλιές, το μαλακό πέτρωμα, η μυρωδιά.

Η διαδρομή πολύ ωραία, ειδικά αν πας το απογευματάκι, χρειάζεσαι μόνο 2 ώρες για να ανέβεις και να κατέβεις. Από τη κορυφή του ηφαιστείου είδαμε την Νότια πλευρά του νησιού από ψηλά, κρυμμένες παραλίες και άσπρα βράχια, αλλά και την Πλάκα και το λιμάνι κοιτώντας προς τον Βορρά.

Η κατάβαση έγινε από τον επονομαζόμενο κατσικόδρομο, αλλά εντάξει τα καταφέραμε!

Η διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στην παραλία της Αγ. Κυριακής.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN