• Ελληνικά
  • English
  • Русский

To χαρούμενο Ηράκλειο Κρήτης και ο Καζαντζάκης

Eva Krokidi
Αξιοθέατα
0
Your rating: None

Θα σας δώσω μια ωραία συμβουλή. Ο συνεδριακός τουρισμός μπορεί να είναι μια ιδανική περίπτωση να γνωρίσεις άλλα μέρη έχοντας μια εξαιρετική δικαιολογία για το χρόνο που θα διαθέσεις. Έτσι, πριν λίγες μέρες βρέθηκα για πρώτη φορά στην ζωή μου στο Ηράκλειο στην Κρήτη. Κατεβαίνεις από το αεροπλάνο και το πρώτο που νιώθεις είναι η διαφορά της θερμοκρασίας. Του εδάφους αρχικά , και της γής που αμέσως σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις έρθει κάπου αλλού.

Εκεί όμως που η πραγματική θερμοκρασία αναπτύσσεται πραγματικά, και ζεσταίνεις την καρδιά σου και την ύπαρξη σου είναι όταν περπατάς στους άναρχους, και ίσως και αστόλιστους, δρόμους του Ηρακλείου. Όμως ο κόσμος της Κρήτης, η κουζουλάδα των κοπελιών, κοριτσιών και αγοριών που με την ομορφιά τους μένεις άφωνη, σε κατακτούν την ίδια στιγμή. Αναρωτιέσαι αν έχεις προβλήματα, τι ήταν εκείνο που ίσως σε βασάνιζε χθες και αδιαφορείς για όσα μπορεί να σε απασχολήσουν αύριο.

Χώνεσαι στα στενά δρομάκια του Ηρακλείου, βλέπεις τη θάλασσα από μακριά, όπως ακριβώς την βλέπουν και οι κάτοικοι, με μνήμες που ίσως πηγάζουν από την καταστροφή της Μινωικής Κρήτης όπως μου εκμυστηρεύτηκε ένας φίλος στο καφέ μας στα λιονταράκια, στο κεντρικό σημείο συνάντησης της πόλης. Εκεί όπου το νερό βρήκε την πρώτη του θέση και έδωσε ύστερα την ζωή και την πηγή στην πόλη αυτή, που ζεί μαζί του, όπως και αν αυτό λέγεται….νερό, ή ρακή… Την τελευταία την γεύεσαι σε αφθονία το βράδυ στα άπειρα μικρά μαγαζάκια της πόλης, παρέα με τους φίλους σου Κρητικούς που σε κάνουν και γελάς με τα κρητικά τους αστεία, με την υπέροχη κρητική προφορά, με την χαρούμενη αίσθηση που σου δίνει αυτή η πόλη στο κάθε της σημείο με μια φιλοξενία που όμοια της μάλλον δεν θα βρεις αλλού.

Είναι φυσικά ανάγκη, η επίσκεψη σου στο Ηράκλειο να συνοδευτεί από το φόρο τιμής στον τάφο του Καζαντζάκη για να αναρωτηθείς πότε τελικά θα διώξεις από πάνω σου το φόβο και την ελπίδα για να νιώσεις πραγματικά ελεύθερος.

Και όταν πια παίρνεις το δρόμο του γυρισμού, βάζεις το νοητό σου ρολόι σε αντίστροφη μέτρηση μέχρι την επόμενη επίσκεψη, κρύβοντας ένα δάκρυ λύπης και αποχωρισμού.

Υγ. Εξαιρετικά αφιερωμένο στις φίλες μου Μαριλένα, Άννα , Ελευθερία και στους φίλους μου Απόλλωνα, Δημήτρη και Νίκο για την μοναδική τους φιλοξενία!!!!!

SHARE IT: 

About the Author

Eva Krokidi

Ονομάζομαι Εύα Κροκίδη, γεννήθηκα στην Κέρκυρα αλλά ζώ στην Πάτρα. Η δουλειά μου ως Σχολική Σύμβουλος σε 16 νομούς απαιτεί ταξίδια και εγώ αυτά τα 'εκμεταλλεύομαι” στο έπαρκο για να βλέπω και τουριστικά, με τον δικό μου φωτογραφικό τρόπο, τις διάφορες πόλεις που επισκέφτομαι. Φυσικά τα ταξίδια είναι ότι πιο αγαπημένο και η Κέρκυρα ο μόνιμος λατρεμένος τόπος προορισμού. Ο γύρος του κόσμου το μεγαλύτερο όνειρο και η συμμετοχή στο καρναβάλι της Βραζιλίας και μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα η ολοκλήρωση του ταξιδιωτικού οράματος. Μέχρι τότε ταξιδεύω και φωτογραφίζω ότι βρεθεί στο δρόμο της ζωής μου.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN