• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Το σπίτι του Ορέστη στα Άνω Πεδινά, Ζαγοροχώρια.

Athina Ioannidou
Καταλύματα
0
Your rating: None

Ποιός είναι ο Ορέστης θα αναρωτηθείτε και δικαίως, γιατί ακόμα και να επισκεφθείτε τον ξενώνα δεν θα τον δείτε. Θα δείτε σίγουρα την κ. Ελένη Παγκρατίου αρχιτέκτων και υποπρόξενο της Γαλλίας να κινείται δραστήρια στο χώρο ή να έχει βάλει το χεράκι της σε αλευρόπιτες ή μπατσαριές που θα δοκιμάσετε στο πρωινό σας ή θα πάρετε σαν κέρασμα με το τσιπουράκι σας.

Ο Ορέστης ποιός ήταν όμως; Το σπίτι αυτό ήταν ο πρώτος ξενώνας που έγινε στο Ζαγόρι το 1987 και έχει μείνει ίδιο από τότε. Οι διάδρομοι, τα έπιπλα, τα παλιά αντικείμενα, τα παλαιακά τζάκια, οι βελέτζες, όλα μαρτυρούν μια άλλη εποχή με πλούσια ιστορία. Ο Ξενώνας έχει φιλοξενήσει πολλούς και διάσημους, καλλιτέχνες και πολιτικούς. Η κ. Ελένη είναι ο συνδετικός κρίκος.

Ανάμεσα στα δύο κτήρια του Ξενώνα όπου και στεγάζονται τα δωμάτια θα δείτε έναν υπέροχο κηπάκο, πλακόστρωτο με πολυχρωμα τραπεζάκια που δυστυχώς δεν απολαύσαμε αρκετά γιατί είχε κρύο, Μάρτιος γάρ, αλλά είμαι σίγουρη ότι το καλοκαίρι θα είναι τόπος συνεύρεσης, χαράς και ευχαρίστησης των ενοίκων και ιδιοκτητών.

Θα απολαύσετε παραδοσιακό πρωινό με κύρια ατραξιόν κάποια παραδοσιακή πίτα και αν είστε τυχεροί η κ. Ελένη θα σας φτιάξει για να δειπνίσετε κάποιο εξαιρετικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας, στην οποία έχει εξαιρετική έφεση.

Μπορεί ο Ξενώνας να μην είναι σούπερ luxury όπως είναι οι υπόλοιποι της περιοχής, έχει όμως γράψει ιστορία και αν είσαι από τους τύπους που παρατηρείς και εκτιμάς τον χώρο και τους ανιρώπους γύρω σου τότε θα απολαύσεις την διαμονή σου στο Σπίτι του Ορέστη.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN