• Ελληνικά
  • English
  • Русский

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΖΑΜΑΛΕΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Christina Maniati
Απόκριες
0
Your rating: None

Κυριακή της Αποκριάς και το γλέντι κορυφώνεται στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας με το καρναβάλι.

Τα βράδια της Κυριακής κυριαρχεί μια μελαγχολική διάθεση, καθώς όλοι συνειδητοποιούμε ότι τελείωσε η περίοδος του τριωδίου με την χαλαρότητα που συνεπάγεται και ακολουθεί η περίοδος της νηστείας και της κατάνυξης του Πάσχα. Όλα αυτά όμως δεν αφορούν την πόλη των Ιωαννίνων γιατί εκεί το γλέντι τότε αρχίζει!

Μασκαρευτείτε, βγάλτε στην επιφάνεια την πιο καλή σας διάθεση, επιστρατεύστε το χιούμορ σας, φορέστε στρωτά παπούτσια γιατί μας περιμένει περπάτημα και χορός, και φύγαμε για τις τζαμάλες! Τι; Δεν καταλάβατε πού πάμε;

Οι τζαμάλες λοιπόν, είναι μεγάλες φωτιές που ανάβουν οι κάτοικοι στις γειτονιές της πόλης πάνω στις οποίες μαγειρεύονται νοστιμιές.

Απαραίτητη συνοδεία το τσίπουρο που ρέει άφθονο και τα κλαρίνα. Ο κόσμος σε κύκλο γύρω από τη φωτιά χορεύει ασταμάτητα. Οι δρόμοι της πόλης γεμάτοι από κόσμο που περνά από τις τζαμάλες για να πιεί και να χορέψει, η ξέφρενη διάθεση διάχυτη παντού και τα κάθε είδους αστεία και πειράγματα «να δίνουν και να παίρνουν».

Ξεκινήστε από την Καραβατιά, περάστε από τον πλάτανο, συνεχίστε στη Λούτσα, στα Λακώμματα, στην Καλούτσιανη και καταλήξτε στη φωτιά του κάστρου.

Πιείτε και χορέψτε όσο μπορείτε αρκεί να σας κρατούν τα πόδια σας για να τις δείτε όλες. Για όσους βέβαια έχουν αντοχές, τα μπαράκια της πόλης σας περιμένουν να συνεχίσετε.

Και μην ξεχάστε: η καλύτερη ανατολή είναι αυτή που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης! Καλά να περάσετε!

SHARE IT: 

About the Author

Christina Maniati

Μου αρέσουν τα ταξίδια, τα οποία θεωρώ επένδυση και πηγή παιδείας για έναν άνθρωπο. Συνηθίζω να ταξιδεύω σε κάθε ευκαιρία κυρίως στην Ελλάδα. Σε κάθε τόπο που ταξιδεύω προσπαθώ να μαθαίνω τις συνήθειες και τα έθιμα τους, να δοκιμάζω τα φαγητά τους, να επισκέπτομαι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αλλά κυρίως να απολαμβάνω τη φύση. Έτσι συνδυάζω τα ταξίδια μου με την άλλη μεγάλη μου ευχαρίστηση, τη φωτογραφία.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN