• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Ο Κόκκινος βράχος, μια παραλία για ταινία του Αγγελόπουλου.

Athina Ioannidou
Παραδεισένιες Παραλίες
0
Your rating: None

"Όχι να μην πάτε εκεί", μας είπε ο ντόπιος οδηγός μας. "Εκεί έχει beach bar, για εναλλακτικές καταστάσεις πρέπει να πάτε στο Κόκκινο βράχο, ακριβώς δίπλα στη Πολυόχνη" και ντροπιασμένα ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο για να βρούμε την παραλία αυτή.

Νοτιοδυτικά της Λήμνου συναντήσαμε την αρχαιότερη πόλη στην Ευρώπη, την Πολυόχνη, η οποία χτίστηκε 1.000 χρόνια πριν την Τροία, την οποία και έχει αντίκρυ. Αμέσως μετά βλέπαμε την παραλία και τον κόκκινο βράχο που την στόλιζε. Εδώ είμαστε λοιπόν. Αφού προσπεράσαμε καλαμιές και ελιές, φτάσαμε σε ένα αυτοσχέδιο οίκιμα, το οποίο διαχειριζόταν 10 στο σύνολο ομπρέλες οι οποίες ήταν τοποθετημένες τουλάχιστον 5 μέτρα μακριά η μια από την άλλη. Δεν σε ενοχλεί ο δίπλα σου δηλαδή, μπορεί να μην τον βλέπεις κιόλας!

Τοπία αγνό και αμόλυντο, με ατελείωτη παραλία (2-3 χιλλιόμετρα σίγουρα), στην οποία ο Αγγελόπουλος θα μπορούσε να γυρίσει άνετα μια ταινία από άκρη σε άκρη. Τόσο μεγάλη μου φαινόταν. Ιδανική για γυμνιστές, surfers, αυτούς που τους αρέσει το τρέξιμο και "ερημήτες". 

Ομπρέλες από ξερά κλαδιά φοίνικα, μια ντουζιέρα, το αυτοσχέδιο οίκιμα και 4-5 πυθάρια για σκουπίδια ήταν όλα κι όλα τα έχοντα της παραλίας. Η υπόλοιπη ήταν γεμάτη με τα πανέμορφα Κρινάκια της Παναγίας, που ξεφυτρώνουν μέσα από την άμμο κάθε Ιούλιο και Αύγουστο και είσαι τυχερός αν θα τα δεις!

Απο τις φωτογραφίες θα καταλάβετε περισσότερο το κινηματογραφικό του τοπίου. Να την επισκεφθείτε και θα με θυμηθείτε. Η πρόσβαση είναι εύκολη και είναι και ιδανική και για παιδιά.

SHARE IT: 

About the Author

Athina Ioannidou

“Δεν έχω πάει παντού, αλλά είναι στην λίστα μου.” –  είναι το βασικό μου Μότο, κλεμμένο απο την Susan Sontag.Ιδανικό ταξίδι για μένα δεν υπάρχει, όλα τα ταξίδια είναι ιδανικά από μόνα τους. Το ταξίδι γενικά μέσα στο μυαλό μου είναι ένα ιδανικό. Είναι για μένα ο σκοπός, είτε είναι με το νου, είτε μέσα από εικόνες, είτε από εμπειρίες άλλων, από ντοκιμαντέρ, είτε γίνεται μέσα από βιβλία. Όποιο μεταφορικό μέσο και να πάρω το ταξίδι είναι αυτό που μου δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Αυτή η εμπειρία με βοηθάει να αναγνωρίζω το δικό μου σημείο σε αυτό το κόσμο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN