• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Η θεική ομορφιά της φύσης της Τσαγκαράδας.

Ioannis Vryzas
Αξιοθέατα, Μοναδικές Διαδρομές
0
Your rating: None

Η Τσαγκαράδα του Πηλίου είναι το πιο μεγάλο σε έκταση χωριό στην Ευρώπη και η ιστορία του σύμφωνα με τους ντόπιους είναι περίεργη.

Η Ανατολική πλευρά του Πηλίου, η οποία περιλαμβάνει και την Τσαγκαράδα κατοικήθηκε πολύ αργά στους αιώνες. Δεν έχει περισσότερο απο 300 χρόνια που κάτοικοι ξεκήνησαν να μένουν στο κομμάτι αυτό. Ο Κορνήλιος, κάτοικος του χωριού μας είπε οτι πολλές διαφορετικές φάρες ήρθαν σταδιακά, απο Κρητικούς που έφυγαν απο την Κρήτη λόγω βεντέτας, Χαλκηδικιώτες, Τούρκους κατάδικους που εξόρισαν στην περιοχή και γενικά άτομα που ήθελαν να κρυφτούν απο τον κόσμο.

Για αυτό το λόγο και η Ανατολικά πλευρά δεν έχει κοινή ταυτότητα, ούτε παράδοση, ούτε μουσική, ούτε φαγητό, δεν της αρέσει να συναθροίζεται, ούτε επιζητεί την ομαδικότητα. Παρόλα αυτά εμείς βρήκαμε πολλούς ανθρώπους να μιλήσουμε, ανοιχτούς και φιλόξενους, οι οποίοι μας βοήθησαν και μας περιποιήθηκαν πάρα πολύ καλά.

Δέντρα, δρομάκια, ορτανσίες, πλακόστρωτοι δρόμοι, πλατείες με τεράστια πλατάνια, νερά που τρέχουν δίπλα σου, πανέμορφα αρχοντικά και παραδοσιακοί ξενώνες, τζίτζικες, παραλίες οργανωμένες αλλά και ανοργάνωτες, μανιτάρια, κάστανα και κοκορέτσι είναι κάποια απο τα πράγματα που μπορείς να απολαύσεις στην Τσαγκαράδα.

Εμείς μείναμε στον Χαμένο Μονόκερο ( The lost Unicorn), ένα αρχοντικό χτισμένοι απο τεχνίτες Ηπειρώτες, απολαύσαμε την φύση, τα δροσερά βράδια και τα όμορφα πρωινά, όπου ξεκούραστοι απο κάθε σκέψη τρώγαμε το ενισχυμένο πρωινό μας!

Πήγαμε για μπάνιο στην Φαγκίστρα και στο Μυλοπόταμο, επισκεφτήκαμε το λιμανάκι της Νταμούχαρης, βρήκαμε το κρυφό σχολείο χτισμένο μέσα σε ένα βράχο και είπιαμε τα ποτά μας σε ένα καταπληκτικό μπαράκι, το Σκάλα Bar, το οποίο το έχει ο Κομνηνός απο την Θεσσαλονίκη.

Η Τσαγκαράδα είναι έρωτας, να πάτε!

SHARE IT: 

About the Author

Ioannis Vryzas

Στον Ιωάννη αρέσει να οραματίζεται. Του αρέσει να παίζει με νέες ιδέες και καινοτόμες λογικές. Έχει φτιάξει την Allegria - Discover Fun i Business (www.allegria.gr), μια επιχείρηση αφιερωμένη στην κατασκευή ιστοσελίδων και τον σχεδιασμό. 

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN