• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Οδοιπορικό στις σμαραγδένιες παραλίες της Λευκάδας

Eva Krokidi
Παραδεισένιες Παραλίες
0
Your rating: None

Η Λευκάδα, ως νησί του Ιονίου, έχει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Και όχι μόνο. Η μεγαλύτερη εμπειρία που αφορά στην αίσθηση σου με το υγρό στοιχείο αλλά και στις παραλίες βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την δυσκολία στην πρόσβασή τους αφού σχεδόν όλες βρίσκονται στις άκρες των βράχων, μετά από οδήγηση αρκετών χιλιομέτρων από την πόλη της Λευκάδας.

Εκεί που έχεις ιδρώσει, έχεις απελπιστεί από την ζέστη, απολαμβάνοντας βέβαια το ποικίλο πράσινο του νησιού, αρχίζεις να ξεχωρίζεις ανάμεσα στους θάμνους, κομμάτια γαλάζιου ουρανού που συναντούν όμως σμαραγδένιες αποχρώσεις. Συνεχίζεις την διαδρομή σου με λαχτάρα πια, αφού νιώθεις, υποψιάζεσαι, ότι κάτι υπάρχει εκεί κάτω χαμηλά, κάτι που σε περιμένει με αδημονία να το γευτείς, να το αισθανθείς.

Πρώτη παραλία στο δικό μου οδοιπορικό, τα Πευκούλια.

Σχετικά βατή, με απέραντη αμμουδιά και καθαρά λαμπερά νερά. Στο πάνω μέρος της παραλίας μπορείς να χωθείς σε ένα πυκνό πευκοδάσος που είναι τουλάχιστον μαγευτικό. Θα ήθελα το ιδανικό μέρος για ένα πικ νικ στη θάλασσα ή και για ένα ξεκούραστο υπνάκο στην παχιά σκιά.

Επόμενη παραλία το Κάθισμα.

Επίσης σχετικά εύκολο στην πρόσβαση, επίσης πανέμορφη, περισσότερο τουριστική και οικογενειακή. Συνεχίζουμε με τα δύσκολα.

Παραλία Γιαλός.

με κατέβασμα που κόβει την ανάσα, αλλά με τις σμαραγδένιες εκπλήξεις σε κάθε στροφή του μικρού φιδίσιου δρόμου. Απέραντη παραλία, το ίδιο λαχταριστό νερό, μαγεία της θάλασσας στο σώμα σου και στο πνεύμα σου που ηρεμεί απόλυτα. Και τέλος, το κερασάκι στην τούρτα του δικού μου οδοιπορικού στα σμαραγδένια νερά.

Παραλία Εγκρεμνοί.

Δύσκολη πρόσβαση, ακόμη και μέχρι τα 400 σκαλιά (!!) που πρέπει να κατέβεις για να την συναντήσεις. Το πιο δύσκολο βέβαια είναι εκείνο της επιστροφής σου αφού το κατέβασμα μέχρι την μαγεία που απλώνεται μπροστά σου είναι απλά η ανάγκη να χωθείς στο μαγευτικό σμαράγδι της θάλασσας που απέραντη σε περιμένει να την απολαύσεις. Νερό ονειρεμένο, ήχοι μόνο από το κύμα που σκάει στα πόδια σου. Η απεραντοσύνη της παραλίας μπορεί να σε οδηγήσει και σε πιο απόμερα σημεία, ειδικά εποχές που δεν έχει πολύ τουρισμό. Σκέτη απόλαυση που δεν την χορταίνεις. Αν έχετε κάνει πρόβλεψη για ανεφοδιασμό ενέργειας, τροφή δηλαδή και νερό, το ηλιοβασίλεμα θα είναι ακόμη πιο μαγικό. Και είναι η δική μου υπόσχεση για επιστροφή σ αυτή τη μαγική παραλία.

SHARE IT: 

About the Author

Eva Krokidi

Ονομάζομαι Εύα Κροκίδη, γεννήθηκα στην Κέρκυρα αλλά ζώ στην Πάτρα. Η δουλειά μου ως Σχολική Σύμβουλος σε 16 νομούς απαιτεί ταξίδια και εγώ αυτά τα 'εκμεταλλεύομαι” στο έπαρκο για να βλέπω και τουριστικά, με τον δικό μου φωτογραφικό τρόπο, τις διάφορες πόλεις που επισκέφτομαι. Φυσικά τα ταξίδια είναι ότι πιο αγαπημένο και η Κέρκυρα ο μόνιμος λατρεμένος τόπος προορισμού. Ο γύρος του κόσμου το μεγαλύτερο όνειρο και η συμμετοχή στο καρναβάλι της Βραζιλίας και μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα η ολοκλήρωση του ταξιδιωτικού οράματος. Μέχρι τότε ταξιδεύω και φωτογραφίζω ότι βρεθεί στο δρόμο της ζωής μου.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN