• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Μονοπάτι - Οδεύοντας στην Κορυφογραμμή του Νυμφαίου.

Vasilis Triantafyllou
Μοναδικές Διαδρομές
0
Your rating: None

Έξι αντίδοτα στην τεχνολογία, έξι μονοπάτια στις δασικές διαδρομές του Νυμφαίου: αγοράσαμε το σχετικό βιβλιαράκι από το κέντρο ενημέρωσης του Αρκτούρου, που λειτουργεί μέσα στη Νίκειο Σχολή κατόπιν σύστασης της Ελένης από τις "Νύμφες".

Λόγω χρόνου και χιονιού, αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη και πιο εύκολη και σύντομη διαδρομή, τη "λευκή", για υγεία κι ευτυχία, όπως έλεγε μέσα: όσο πιο πολύ περπατάει κανείς, όσο πιο πολύ ομορφιά αντικρύζει, τόσο πιο υγιής και χαρούμενος νιώθει! Στόχος μας ήταν η απέναντι κορυφογραμμή και ο Προφήτης Ηλίας.

Διασχίσαμε το χωριό, ρωτώντας τους ντόπιους, οι οποίοι, αν και Ιανουάριος μήνας και οι αρκούδες κοιμούνται, μας είπαν όλοι να έχουμε το νου μας και να προσέχουμε! Φτάσαμε στην είσοδο, έξω από το μεγάλο πάρκινγκ και εκεί στρίψαμε αριστερά προς τα πάνω, στην πινακίδα που λέει "Πάρκο Άγριας Φύσης". Μετά από λίγο περπάτημα, φτάσαμε στον Προφήτη Ηλία και κάναμε το πρώτο διάλειμμα στα ξύλινα παγκάκια από έξω. Στα σημεία που δεν τα έβλεπε ο ήλιος, το χιόνι ήταν πολύ και απάτητο!

Από εκεί συνεχίσαμε προς τα πάνω, μέχρι να φτάσουμε στην κορυφογραμμή και να αρχίσουμε να περπατάμε κατά μήκος της, θαυμάζοντας μια το Νυμφαίο, που βλέπαμε από τη μία μεριά ακριβώς απέναντι, και από την άλλη τη λίμνη Ζάζαρη κοντά και στο βάθος τον Όλυμπο, που εκείνη την ημέρα, λόγω εξαιρετικής ορατότητας, φαινόταν σαν να είναι δίπλα.

Χαζέψαμε αρκετή ώρα, φτάσαμε και ως το κιόσκι που έχει εκεί κοντά και μετά σιγά-σιγά κατεβήκαμε προς τα κάτω. Την επόμενη φορά θα κάνουμε την μπλε, την αμέσως πιο δύσκολη, την επονομαζόμενη "το αντίδοτο στην τεχνολογία"...

SHARE IT: 

About the Author

Vasilis Trianta...

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου γεννήθηκε στη Λάρισα και από τα πρώτα χρόνια της ζωής του συνειδητοποίησε την αγάπη του για τον κόσμο, γι' αυτό και σπούδασε αστροφυσικός. Λατρεύει την πανοραμική φωτογραφία και ειναι δημιουργός του site www.360tours.gr. Καθότι λάτρης της ορειβασίας, στον ελεύθερό του χρόνο θα τον βρείτε στα βουνά, πάντα παρέα με τη φωτογραφική του μηχανή!

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN