• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Απολαυστικό Rafting στον Καλαρρύτικο στα Τζουμέρκα.

Evi Vagianou
Δραστηριότητες
0
Your rating: None

Άνοιξη! Ωραίος καιρός και άφθονα νερά, από τα χιόνια από τα τριγύρω βουνά που λιώνουν.

Και τί  καλύτερο από rafting στον Καλαρρύτικο, ένα από τα πιο τεχνικά ποτάμια της Ελλάδας, με δείκτη δυσκολίας 3-4, όταν το πιο απλό αρχίζει από 1-2. Η είσοδος στον ποταμό γίνεται στο γεφύρι Γκόγκου, κοντά στο χωριό Μιχαλίτσι, απ´ όπου ξεκινάει και η διαδρομή του rafting.

Ο Καλαρρύτικος είναι ένας κύριος παραπόταμος του Αράχθου πηγάζοντας από τα Τζουμέρκα. Αλπικό τοπίο τριγύρω, με αισθητή την κλίση του ποταμού, γεγονός που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Στενό ποτάμι με συνεχόμενους κυματισμούς και ενδιαφέροντα περάσματα, απαράμιλλης ομορφιάς και γύρω τοπίου που σου κόβει την ανάσα και που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σε κάνει να ξεχαστείς και να χάσεις τη συγκέντρωσή σου, μια και το rafting απαιτεί διαρκή εγρήγορση, προσοχή και συντονισμένες κινήσεις με το υπόλοιπο πλήρωμα της βάρκας.

Αφρισμένα νερά, διαρκείς ελιγμοί και αλληλεγγύη, μαζί με ομαδικότητα στο full, ώστε να μην αφήσουμε κανένα να πέσει στο ποτάμι, μετά από κάθε τράνταγμα, κίνδυνος πέρα για πέρα υπαρκτός! Η διαδρομή εξελίσσεται μέσα από ένα στενό φαράγγι με έντονα περάσματα.

Άγρια ομορφιά με πεντακάθαρα και πολύ κρύα νερά να τρέχουν για να συναντήσουν τον ποταμό Άραχθο. Χρειάζονται περίπου 3 ώρες, για να φτάσουμε στο τέρμα της διαδρομής μας, στο γεφύρι της Πλάκας.

Στα μέσα της διαδρομής κάνουμε στάση στον Καταρράκτη της Κλίφκης, αρκετά γνωστό αξιοθέατο της περιοχής, στο οποίο μπορείς να φτάσεις και σε απόσταση μιας ώρας από το Καλέντζι με τα πόδια. Tοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς στην καρδιά της χαράδρας του Αράχθου, που τροφοδοτείται με τα νερά υπόγειου ποταμού. 

Μία μεγάλη τεχνητή δεξαμενή μαζεύει τα νερά ενός σπηλαίου και του φαραγγιού, που σχηματίζουν ένα καταρράκτη 47 μέτρων, η ορμή του οποίου δε σε αφήνει να πλησιάσεις πολύ κοντά. Παγωμένο νερό, που σε κάνει να μουδιάζεις, ενώ ταυτόχρονα δε μπορείς να σταματήσεις να θαυμάζεις την ομορφιά τριγύρω.

SHARE IT: 

About the Author

Evi Vagianou

Ονομάζομαι Εύη Βαγιάνου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και είμαι δικηγόρος από το 2005. Εκτός από τον αθλητισμό και τα extreme sports στη φύση, η άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι να ταξιδεύω και η μοναδική μου παρηγοριά όταν γυρίζω από ένα ταξίδι, είναι να αρχίσω αμέσως να προετοιμάζω το επόμενο.

Μπες στη παρέα μας για να λαμβάνεις ταξιδιωτικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και προσφορές ξενοδοχείων στο mail σου.

leave a comment

Facebook

Instagram

X

LOG IN